Dificultate rețetă: ușoară
Timp de preparare: 10 min. + 35 min. fierbere
Doză: 4 persoane
Ingrediente:
2 conserve de mazăre Arrigoni de 400gr.
20 gr. smântână pentru gătit
30 ml. ulei extravirgin de măsline
100 gr. ceapă albă
50 gr. parmezan
400 gr. consomme (supă de vită)
Sare și piper după gust
Pentru a prepara supa cremă de mazăre, începeți să pregătiți consomme-ul sau îl cumparați gata făcut; când este gata, curățați ceapa, apoi o tăiați julienne, încălziți puțin uleiul extravirgin de măsline la foc mic și adăugați ceapa. Lăsați ceapa să se gătească ușor la foc mic, amestecând des pentru a nu se arde. Apoi adăugați mazărea, puneți sare și piper după gust și amestecați.
Căliți aproximativ 5 minute, apoi acoperiți cu 350 g de supă (se pun deoparte 50 g). Continuați să fierbeți încă 15-20 de minute, apoi opriți focul și folosiți un mixer de imersie să mixații totul adăugând treptat restul de supă pe care l-ați pus deoparte până ajunge la o consistență fină și la densitatea dorită. Adăugați smântâna de gătit, dați din nou pe foc și continuați să fierbeți încă 5 minute, amestecând continuu.
Transferați crema de mazăre într-o strecurătoare și pasați-o cu ajutorul unei spatule pentru a deveni și mai cremoasă.
Puneți supa cremă de mazăre în farfurie și garnisiți cu parmezan după gust înainte de a o servi fierbinte sau căldă după preferință.
Conservare: Supa de mazăre se poate păstra la frigider cel mult 1-2 zile, închisă într-un recipient ermetic.